Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ & ΦΙΝΟΚΙΟ


Υλικά για 4 άτομα
600 γραμ ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φετούλες
1 κουτ γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κουτ γλυκού κόκκους πράσινου πιπεριού
1 κουτ γλυκού κόκκους άσπρου πιπεριού
1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ του καφέ κονιάκ
Για το φενόκιο
2 φενόκιο γύρω στα 200 γραμ και τα δύο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν το φενόκιο. Το καθαρίζουμε από τα εξωτερικά φύλλα και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με ένα φλιτζ τσαγιού νερό. Το αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το νερό. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα απαλό ρόδινο χρώμα. Το αλατίζουμε το πιπερώνουμε, το σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε και το διατηρούμε χλιαρό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 1 κουτ σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζετε μέσα τις φετούλες από το ψαρονέφρι. Τις ψήνετε καλά να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Πασπαλίζετε με το μαύρο, πράσινο και άσπρο πιπέρι συνεχίζοντας το μαγείρεμα του κρέατος γυρίζοντάς το συχνά. Μόλις ροδίσει καλά ρίχνετε μέσα το κονιάκ, σκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σβήνετε το μάτι της κουζίνας. Το αφήνετε έτσι για 2 λεπτά και κατόπιν μοιράζετε στα πιάτα τις φετούλες από το ψαρονέφρι γαρνιρισμένες με το φενόκιο.

πηγη: http://www.eliasmamalakis.gr/

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ '' ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ''


Υλικά:
1 1/2 μπισκότα πτιμπερ
250 γρ βούτυρο
2 φακ. κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
600 ml γάλα
1 μικρή κρέμα γάλακτος
1 σφηνάκι λικέρ
τριμμένη κουβερτούρα

Εκτέλεση:

  • Σπάμε στο μπλέντερ τα μπισκότα , τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με το λιωμένο βούτυρο και το σφηνάκι από το λικέρ, ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
  • Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί ή στην φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε , στρώνουμε με το χέρι και πατάμε τα μπισκότα ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τις κρέμες ζαχαροπλαστικής  +  το γάλα μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.
  • Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας στο ταψί μας πάνω από τα μπισκότα, το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο για να σταθεί η κρέμα μας, από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη κουβερτούρα και είναι έτοιμο το γλυκάκι μας να το σερβίρουμε . πολύ γρήγορο και ακόμα πιο πολύ νόστιμο γλυκάκι. 
  • Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΟΜΕΛΕΤΑ με ΠΑΤΑΤΕΣ ή ΧΟΡΤΑ


Υλικά:
πατάτες
αυγά
τριμμένα κίτρινα τυριά
αλάτι
πιπέρι

**Μπορείτε αντί για πατάτες να χρησιμοποιήσετε και χόρτα βραστά

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες για τηγάνισμα σε μικρά κυβάκια περίπου, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε να τις τηγανίσουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε λίγο πιπεράτη.
Όταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες ρίχνουμε στο τηγάνι τα αυγά και τα τριμμένα τυριά.
Αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός πιάτου την ομελέτα μας να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

**Όταν χρησιμοποιήσουμε χόρτα τότε τα ζεματάμε σε καυτό νερό για 5 λεπτά να μαλακώσουν και μετά τα ρίχνουμε στο τηγάνι μας να τα τηγανίσουμε με λίγο λάδι. Και μετά προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά.

Καλή Επιτυχία!!



 

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΑΣΟΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ



Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
φέτα
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια , το πράσο, το δυόσμο ,το μάραθο και το μαϊντανό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν, σπάμε την φέτα μας σε κομματάκια και την ρίχνουμε μέσα στα αυγά.
Όταν τελειώσει το τσιγάρισμα τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά και την φέτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα, τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αλείφουμε με λάδι το ταψί μας,στρώνουμε τα 6 φύλλα κρούστας ,κάθε φύλλο που βάζουμε στο ταψί μας το λαδώνουμε.
Ρίχνουμε την γέμιση μας και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας, τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα  λαδώνοντας ένα ένα ξεχωριστά.
Τέλος χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια , περιχύνουμε την πίτα μας με μισό ποτήρι λάδι και ρίχνουμε και το σουσάμι μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Καλή Επιτυχία!!

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

ΧΡΩΜΑΤΑ & ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Η επιλογή των χρωμάτων στη διακόσμηση του σπιτιού μας, είναι πολύ πιο σημαντική από την επιφανειακή αισθητική που όλοι υπολογίζουμε. Το κάθε χρώμα, παίζει τον ρόλο του στην ψυχολογία αυτών που ζουν και κινούνται στον εκάστοτε χώρο.




 Τα χρώματα έχουν την ιδιότητα να μας εμπνέουν, να μας ηρεμούν, να μας τονώνουν, να  μας βοηθούν ακόμη και να αδυνατίσουμε. Αρκεί να τα χρησιμοποιήσουμε σωστά στο χώρο μας...

KOKKINO


Το κόκκινο δημιουργεί εγρήγορση στους παλμούς της καρδιάς και ανεβάζει την πίεση. Γι' αυτό το λόγο θεωρείται από τα πιο κουραστικά χρώματα όταν το συναντάμε σε μεγάλες δόσεις σε ένα χώρο. Πρόκειται για ένα χρώμα που, λόγω της ιδιαιτερότητάς του, είναι απολύτως απαγορευτικό για υπνοδωμάτια και χώρους μελέτης.
Εάν είναι το αγαπημένο σας χρώμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σημεία που δεν το κοιτάζετε συνεχώς (π.χ. πίσω από το κεφαλάρι του κρεββατιού). Είναι ιδανικό για χώρους που χρειάζονται ενέργεια, όπως τα playrooms, τα χωλ, οι σκάλες και οι κουζίνες. Πρέπει να το αποφεύγουμε φυσικά σε σπίτια που βρίσκονται υπερενεργητικά παιδιά και νευρικά άτομα.
ΡΟΖ

Στους τόνους του κόκκινου συγκαταλέγεται και το ροζ.
Καθαρά κοριτσίστικο χρώμα, ιδανικό για παιδικό υπνοδωμάτιο (κοριτσιού), είναι ίσως το χρώμα στο οποίο αντιδρούν περισσότερο αρνητικά οι άντρες.
Προσδίδει υγιεινή και καθαριότητα, άρα είναι καλό χρώμα για το μπάνιο.
Εύκολα συνδυάζεται με μωβ, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε χώρους ενηλίκων, χωρίς να θυμίζει μωρουδίστικο δωμάτιο. Μην το χρησιμοποιήσετε σε χώρους εστίασης και καθιστικού.
Το ροζ, εκτός από το ότι δείχνει άτομα με ευαισθησίες, ενισχύει τις ευαισθησίες αυτές όταν συναντάται σε μεγάλες επιφάνειες.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Το πορτοκαλί δημιουργείται από το συνδυασμό των δύο πιο δυνατών χρωμάτων, του κόκκινου και του κίτρινου, και κρατάει την ενεργητικότητά τους μέσα από το ζεστό αποτέλεσμα που προσδίδει.
Είναι ίσως από τα πιο "αστεία" χρώματα και δύσκολα το συναντούμε σε κύριους χώρους κατοικιών.
 Είναι το ιδανικότερο χρώμα για τραπεζαρίες, αφού λειτουργεί θετικά για την όρεξη και βοηθάει στην πέψη.
Το πορτοκαλί πρέπει να χρησιμοποιείται σε εργαστήρια και παιδικά ή εφηβικά δωμάτια, γιατί ενισχύει τη δημιουργικότητα, τις δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα.
Αν το χρησιμοποιήσετε στο καθιστικό σας, οι καλεσμένοι σας θα είναι σίγουροι ότι χαίρεστε την παρέα τους, αφού έχει την ιδιότητα να εκπέμπει αισθήματα φιλοξενίας και εμπιστοσύνης.
Ένας πολύ δυνατός και παράλληλα θυληκός συνδυασμός είναι το πορτοκαλί με το φούξια και λίγες δόσεις κόκκινου. Δίνει έναν ανατολίτικο αέρα στο χώρο, και δείχνει άτομα που δεν φοβούνται να ρισκάρουν.

ΚΙΤΡΙΝΟ

Το κίτρινο ενεργεί όπως το κόκκινο στο θέμα της τόνωσης και της διέγερσης. Ανεβάζει την κινητικότητα και ενεργοποιεί τους μύες, για λιγότερη διάρκεια όμως απο ότι το κόκκινο.
Έχει παρατηρηθεί μάλιστα, ότι σε ένα δωμάτιο βαμμένο κίτρινο, ένα μωρό κλαίει περισσότερο, και τα ζευγάρια μαλώνουν ευκολότερα.
Χρησιμοποιήστε το για να ζωντανέψετε ένα σκοτεινό δωμάτιο ή για να ενισχύσετε την ενέργεια όπου χρειάζεται, όπως σε ένα προσωπικό γυμναστήριο, σε μία κουζίνα ή στο καθιστικό σας.
ΠΡΑΣΙΝΟ
Το πράσινο σε αντίθεση με το κόκκινο και το κίτρινο, ρίχνει τους τόνους, καλμάρει τα νεύρα και μας χαλαρώνει, αφού πρόκειται για το ηπιότερο χρώμα.
Για αυτό τον λόγο, χρησιμοποιείται και στους σχολικούς πίνακες. Επίσης σε πολλά μεγάλα θέατρα υπάρχει το λεγόμενο "πράσινο δωμάτιο", όπου αναπαύονται οι ηθοποιοί πριν ανέβουν στη σκηνή.Το πράσινο θεωρείται το χρώμα της νεότητας, συνεπώς είναι ιδανικό για χώρους όπου βρίσκονται ηλικιωμένα άτομα, διότι τα ανεβάζει ψυχολογικά. Σε υπνοδωμάτια, βιβλιοθήκες, χώρους μελέτης και παιδικά δωμάτια είναι ό,τι το καλύτερο.
 Αντίθετα σε χώρους όπου η ενέργεια είναι απαραίτητη σε μεγαλύτερο βαθμό,π.χ. σε τραπεζαρίες, σαλόνια και κουζίνες, καλύτερα να αποφεύγεται. Και σε αυτές τις περιπτώσεις όμως, ενδείκνυται όταν βρίσκεται σε συνδυασμό με ένα έντονο χρώμα, όπως π.χ. το μπορντώ. Ο συνδυασμός κυπαρισσί με ρουμπινί, αποδίδει ένα εκλεπτυσμ΄νο αποτέλεσμα, που αρμόζει σε κλασσικά σπίτια.
Αντίστοιχα, αν μαζί με το πράσινο χρησιμοποιήσουμε ένα ζωντανό κίτρινο lime, το αποτέλεσμα γίνεται ιδιαιτερα φρέσκο και χρησιμοποιείται εύκολα ακόμη και σε κουζίνα.

ΜΠΛΕ

Το μπλε όπως και το πράσινο, έχει την ιδιότητα της καταπραϋντικής λειτουργίας στο κεντρικό νευρικό μας σύστημα όταν το κοιτάζουμε.
Ο χρόνος μέσα σε ένα μπλε δωμάτιο κυλάει γρηγορότερα, αποβάλλοντας το αίσθημα της ανίας.
Πρόκειται για το καταλληλότερο χρώμα για υπνοδωμάτια, ενώ δεν συνιστάται για το καθιστικό. Οι πιο απαγορευτικοί χώροι για το μπλε είναι η τραπεζαρία και η κουζίνα, όπως επίσης και οι χώροι μαζικής εστίασης (π.χ. εστιατόρια, χώροι δεξιώσεων, κ.λ.π.).
Έχει αποδειχθεί ότι το μπλε χαλάει την όρεξη, κι αυτό γιατί υποσυνείδητα παραπέμπει σε χαλασμένες τροφές.
Οι απαλοί τόνοι του μπλε έχουν συνδυαστεί με την καθαριότητα, τη φρεσκάδα και την υγεία, ενώ τα σκούρα μπλε συμβολίζουν τη δύναμη, τη γνώση και τη σοβαρότητα, καθιστώντας τα έτσι ιδανικά για επαγγελματικούς χώρους και γραφεία. Είναι η κύρια προτίμηση των αντρών, γι'αυτό και το συναντάμε πολλές φορές σε εργένικα σπίτια.

ΜΩΒ

Το μωβ, είναι ένα αρκετά παρεξηγημένο χρώμα.
Δε συνηθίζεται να το βλέπουμε σε κατοικίες, ενώ όταν το ρισκάρουμε, το αποτέλεσμα είναι μαγνητικό.
Στους σκούρους τόνους του προσδίδει μεγαλοπρέπεια και πολυτέλεια.
 Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που αποτελούσε το αγαπημένο χρώμα των Βυζαντινών Αυτοκρατόρων.
Δημιουργεί πολύ ωραίο φόντο για ένα μαύρο ή έναν λευκό καναπέ, ενώ συνδυαζόμενο με υλικά όπως βελούδο, κρύσταλλα swarovski και ταφτάδες, αναδεικνύει όλο του το μεγαλείο.
Το χρυσό είναι το απόλυτο συμπλήρωμά του, δημιουργώντας μαζί του την ιδανικότερη αντίθεση. Είναι το χρώμα που αναπτύσσει την έμπνευση, άρα μην παραλείψετε να το χρησιμοποιήσετε στο στούντιο ζωγραφικής, στο γραφείο, ακόμη και... στο υπνοδωμάτιό σας.
Μην τολμήσετε όμως να το εντάξετε σε σκοτεινούς χώρους. Το μωβ είναι το χρώμα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε αν θέλετε να προσελκύσετε κάποιο άλλο άτομο, δημιουργώντας -προπάντων- μυστήριο!

ΚΑΦΕ

Το καφέ συγκαταλέγεται στα αγαπημένα χρώματα των αντρών.
 Αρκετά στιβαρό και σοβαρό,είναι ιδανικό για χώρους υποδοχής, ενώ δεν παρουσιάζεται πρόβλημα εάν χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού σας.
προσδίδει ζεστασιά και φιλικότητα, ενώ τονώνει το αίσθημα εμπιστοσύνης και της οικογενειακής θαλπωρής.
Μη φοβηθείτε να το χρησιμοποιήσετε σε σκούρους τόνους σε κάποιον τοίχο του σπιτιού σας.
Αρκετά πρωτότυποι συνδυασμοί  όπως με το τυρκουάζ ή το πράσινο lime, θα δημιουργήσουν μια εκσυγχρονισμένη classy αίσθηση στο χώρο σας, που θα σας χαρακτηρίζει για την εμπνευσμένη δημιουργικότητά σας.

ΛΕΥΚΟ

Το λευκό είναι το συνηθέστερο χρώμα που συναντάμε στα σπίτια, ως η εύκολη λύση.
Από πολλούς θεωρείται το ιδανικότερο χρώμα για να ξεμπερδεύουν από το μπελά και της επιλογής και των συνδυασμών.
Λόγω της ουδετερότητάς του, δεν μπορεί κανείς να πει εύκολα για που είναι ιδανικό και που όχι.
Σίγουρα χαρακτηρίζει την καθαριότητα, άρα συνειδητά είναι ιδανικό για το λουτρό και την κουζίνα. Πέρα από αυτά όμως, όταν συνδυαστεί με δυνατά χρώματα όπως το κόκκινο, το μωβ, ή το πορτοκαλί, βγάζει όλη τη θετική του ενέργεια, εξισορροπώντας παράλληλα τα χαρακτηριστικά των χρωμάτων που συνοδεύει.
Προτιμήστε το λοιπόν συνοδευόμενο από ένα δυνατό χρώμα.

ΜΑΥΡΟ
Το μαύρο δεν είναι χρώμα, αλλά απουσία φωτός.
Όταν χρησιμοποιηθεί στο σπίτι παράλληλα με δυνατά ή απαλά χρώματα, καταφέρνει να "βγάλει" από μέσα τους όλη τη δυναμική που κρύβουν σε υπέρμετρες δόσεις.
Το μαύρο θεωρείται χρώμα μυστηρίου, δύναμης αλλά και εκλεκτικισμού. Επιβάλλεται στο χώρο, γι'αυτό προτιμήστε το σε ένα τοίχο ή σε ένα έπιπλο στο σαλόνι ή στο γραφείο σας, εάν σκοπός σας είναι η βαρύτητα του χώρου.
Συνδυάζεται εύκολα σε μοντέρνα αλλά και σε κλασσικά στυλ. Με το λευκό παρουσιάζει μία απόλυτη  ισορροπία, που εύκολα όμως γίνεται βαρετή. Αυτό διορθώνεται εάν προσθέσουμε ένα τρίτο χρώμα, όπως π.χ. το κόκκινο ή το πράσινο.
Το ΓΚΡΙ είναι το χρώμα της ουδετερότητας, αφού δημιουργείται από την ανάμειξη του λευκού με το μαύρο.
Ισχύουν οι ίδιες θεωρίες με το λευκό για τους ανοιχτούς τόνους του γκρίζου, και οι αντίστοιχες του μαύρου για τους σκούρους τόνους του.


Πηγή: http://fe-mail.gr

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011

ΜΙΛΦΕΪΓ ΣΕ ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ


Υλικά:
3 πακέτα σφολιατίνια
1 κρέμα γίωτης στιγμής
1 σαντιγύ
ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:
Σπάμε τα σφολιατίνια και γεμίζουμε τα ποτηράκια, φτιάχνουμε μια βάση μέσα στα ποτηράκια μας.
Φτιάχνουμε την γίωτης και την σαντιγύ και τις ανακατεύουμε μαζί.
Γεμίζουμε με το μείγμα μας τα ποτηράκια μας.
Ψιλοτρίβουμε τα υπόλοιπα μπισκότα τα βάζουμε ,πάνω από την κρέμα μας.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και είναι έτοιμα για σερβίρισμα!

Μπορούμε να το φτιάξουμε και σε πυρέξ απλά για βάση θα στρώσουμε τα σφολιατίνια χωρίς να τα σπάσουμε.

Καλή Επιτυχία!!

Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ


Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
σταφίδες
κανέλα


Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι μέχρι να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και ένα ξυλάκι κανέλας να βράσουν.
Όταν το σιμιγδάλι μας είναι έτοιμο ,χαμηλώνουμε λίγο το μάτι και προσθέτουμε μέσα το νέρο με την ζάχαρη που βράσαμε.
Ανακατέυουμε συνέχεια με μία ξυλίνη κουτάλα , ο χαλβάς μας θα είναι έτοιμος όταν βλέπουμε ότι ξεκολάει απο την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και τις σταφίδες αν μας αρέσουν.
Μπορούμε να βάλουμε τον χαλβα μας σε μια φόρμα του κέικ και να τον ξεφορμάρουμε οταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε!

Καλή Επιτυχία!!!

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΕΛΕΙΑ ΓΕΥΣΗ!!


                                                                     ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!                           


Υλικά:
1 φλ. Βούτυρο
2 φλ. Ζάχαρη
5 αυγά
2 κουτ. κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού
4 φλ. Φαριναπ
1 φλ. γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
χυμό από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  • προσθέτουμε το βούτυρο, κονιάκ, χυμό και το γάλα και τα χτυπάμε στο μίξερ.
  • προσθέτουμε και το αλεύρι μας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • τοποθετούμε το μείγμα μας σε βουτυρωμένο ταψί και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο.
Καλή Επιτυχία!!

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΜΠΡΙΑΜ





Υλικά:
1 μελιτζάνα
2 κολοκυθάκια
2 πατάτες
1 καρότο
1 κρεμμύδι
μαϊντανό
2 κουτ. ντοματοπελτέ
αλάτι, πιπέρι,
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο



Εκτέλεση:
  • Κόβουμε  την μελιτζάνα σε μικρά κομμάτια, τα κολοκυθάκια, τις πατάτες και τα καρότα.
  • Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμύδια.
  • Ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά στο ταψί αλατοπιπερώνουμε,  προσθέτουμε το λάδι τον πελτέ ,ττο μαϊντανό και τα κρεμμύδια  και ανακατεύουμε.
  • ρίχνουμε λιγό νερό στο ταψί μας και το βάζουμε στο φούρνο.

Μπορείτε να συνοδέψετε το φαγητό σας με φέτα!!


Καλή επιτυχία!!!

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΛΤΣΟΥΝΑΚΙΑ ΚΡΗΤΙΚΑ


Υλικά:
1κ. αλεύρι
2 κουτ. σούπας λάδι
1 κουτ. σούπας λεμόνι
1 ρακοπότηρο ρακή
1 1/2 ποτήρι νερό
λίγο αλάτι

Γέμιση: Ανθότυρο, 1 αυγό, δυόσμος

Εκτέλεση:
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Η ζύμη μας  δεν πρέπει να είναι πολύ μαλακιά. Ανοίγουμε φύλλο με τον πλάστη και με ένα κυκλικό αντικείμενο (πχ. μια κούπα) κόβουμε την ζύμη μας σε κυκλάκια, γεμίζουμε με την γέμιση μας και τυλίγουμε .Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

ΚΑΡΙΟΚΕΣ

 

Υλικά

  • 250 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 ολόφρεσκα αυγά κατά προτίμηση βιολογικά
  • 450 γραμμ. μπισκότα πτι μπερ (ολικής άλεσης)
  • 500 γραμμ. καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • 1 ποτήρι νερού (200 γραμμ.) άχνη
  • 3 κ.σ. άγλυκο κακάο
  • 1 φλιτζάνι του ελληνικού καφέ κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • 600 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη



Αλέθουμεσε σκόνη τα μπισκότα. Χτυπάμε τα αυγά στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα με την άχνη για 10΄ μέχρι να αφρατέψει και να γίνει κρέμα το μείγμα. Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαργαρίνη, το κακάο, το μπισκότο, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος την καρυδόψιχα. Τελειώνουμε το ζύμωμα των υλικών με το χέρι.
Χωρίζουμε σε 4 κομμάτια τη ζύμη και πλάθουμε σε ρολό. Τυλίγουμε τα ρολά σε μεμβράνη στρίβοντας τις άκρες σαν καραμελόχαρτο για να συμπιεστεί το ρολό και να πάρει καλύτερο σχήμα. Παγώνουμε τα ρολά για 1½ ώρα στην κατάψυξη. Έπειτα αφαιρούμε τη μεμβράνη, κόβουμε σε φέτες με κοφτερό μαχαίρι, πάχους 1 εκ., και μία μία βουτάμε τις καριόκες σε σοκολάτα που έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί.
Γυρίζουμε με τη βοήθεια δύο πιρουνιών κι από την άλλη πλευρά. Αφήνουμε τις καριόκες σε λαδόκολλα να κρυώσει και να σφίξει η σοκολάτα. Τις διατηρούμε στο ψυγείο.

ΠΗΓΗ: www.argiro.gr

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails