Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου 2011

Valentines day - Ελιξήριο σοκολάτας



 Υλικά: ( για 2 άτομα)
150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
110 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο πλήρης κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές αποξηραμένη καυτερή πιπερίτσα
250 ml ξηρό λευκό κρασί
χυμός μισού λεμονιού

Eκτέλεση:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το κρασί και το λεμόνι σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Εν συνεχεία προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και την καυτερή πιπεριά. Ρίχνουμε την σπασμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα, επιδιώκοντας να κατέβει η στάθμη. Το βγάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Το μεταφέρουμε σε μικρά μπολάκια  και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να δέσει.
Την σερβίρουμε με συνοδεία σαμπάνιας το βράδυ του Αγ. Βαλεντίνου και περιμένουνε να...επιδράσει!


πηγή: www.toarkoudi.gr

Κυριακή, 6 Φεβρουαρίου 2011

ΦΡΙΚΑΣΕ ΧΟΙΡΙΝΟ


Υλικά1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι  σέλινου
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
1 λεμόνι




Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε το σέλινο, τον άνηθο και νερό και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα και κάτι περίπου.
Προσθέτουμε και το μαρούλι και συνεχίζουμε να το βράζουμε για μισή ώρα περίπου ακόμα.
Μόλις είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από  τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
Στίβουμε το λεμόνι και το χτυπάμε μαζί με τα αυγά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει
Ρίχνουμε όλα το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού το αυγολέμονο.

Καλή Επιτυχία!!

Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ




Υλικά: (Για 4 άτομα)
300 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
400 γρ. καλαμαράκια
400 γρ. φρέσκια ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι πελτέ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι








Εκτέλεση:

Βράζετε τα φιογκάκια και τα σουρώνετε. Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτετε τα καλαμαράκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια, τα φιογκάκια, την ντομάτα ψιλοκομμένη, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε 2 φύλλα λαδόκολλας, πασπαλίζετε με μαϊντανό και φτιάχνετε ένα σφιχτό δεματάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, για 15-20 λεπτά. 


Πηγή: www.vita.gr 

Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΟΥΜ -ΚΟΥΑΤ


Υλικά:
1/2 κιλό Κουμ-κουάτ
700 gr Ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι Νερό
ένα κομμάτι λεμόνι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα φρούτα αφού πρώτα τα χαράξουμε, γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να τα σκεπάσουμε, τα αφήνουμε για 20- 30 λεπτά , πετάμε το πρώτο νερό και τα ξαναβράζουμε περίπου για άλλη τόση ώρα.
Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και ένα κομμάτι λεμόνι μέσα.
Όταν το σιρόπι μας είναι ετοίμο ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα κουμ-κουατ και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για λίγα λεπτά.
Όταν κρυώσει τοποθετούμε το γλυκό μας σε γυάλινα βάζα.

Καλή Επιτυχία!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails