Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2011

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΦΙΟΓΚΑΚΙΑ




Υλικά: (Για 4 άτομα)
300 γρ. ζυμαρικά φιογκάκια
400 γρ. καλαμαράκια
400 γρ. φρέσκια ντομάτα
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο
1 κόκκινη πιπεριά
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 κουταλάκι μαύρη ζάχαρη
1/2 κουταλάκι πελτέ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι








Εκτέλεση:

Βράζετε τα φιογκάκια και τα σουρώνετε. Σε μια κατσαρόλα με λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρότο και την πιπεριά, όλα ψιλοκομμένα. Προσθέτετε τα καλαμαράκια κομμένα σε μέτρια κομμάτια, τα φιογκάκια, την ντομάτα ψιλοκομμένη, τον πελτέ, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε 2 φύλλα λαδόκολλας, πασπαλίζετε με μαϊντανό και φτιάχνετε ένα σφιχτό δεματάκι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200° C, για 15-20 λεπτά. 


Πηγή: www.vita.gr 

3 σχόλια:

  1. ποτε δεν εχω φτιαξει καλαμαρακια με ζυμαρικα με αυτον τον τροπο..με δελεαζει ομως να τα δοκιμασω..ευχαριστουμε πολυ για την συνταγη μπλοκογειτονισσα..καλο Σ/Κ..ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα τι ωραία που ταιριάζουν τα ζυμαρικά με τα θαλασσινά!
    Ωραία συνταγή!
    Καλό σου Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλο σαββατοκυριακο και σε σας!!! εναι ωραια συνταγη, και εγω δεν ειχα ξαναδοκιμασει καλαμαρακια με ζυμαρικα ώσπου έκανα αυτη την συνταγη!!ειναι πολυ ωραια!!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails