Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου 2011

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΚΟΥΜ -ΚΟΥΑΤ


Υλικά:
1/2 κιλό Κουμ-κουάτ
700 gr Ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι Νερό
ένα κομμάτι λεμόνι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα φρούτα αφού πρώτα τα χαράξουμε, γεμίζουμε την κατσαρόλα με νερό μέχρι να τα σκεπάσουμε, τα αφήνουμε για 20- 30 λεπτά , πετάμε το πρώτο νερό και τα ξαναβράζουμε περίπου για άλλη τόση ώρα.
Σε μία άλλη κατσαρόλα φτιάχνουμε το σιρόπι, βράζουμε το νερό με την ζάχαρη και ένα κομμάτι λεμόνι μέσα.
Όταν το σιρόπι μας είναι ετοίμο ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα κουμ-κουατ και τα αφήνουμε να βράσουν μαζί για λίγα λεπτά.
Όταν κρυώσει τοποθετούμε το γλυκό μας σε γυάλινα βάζα.

Καλή Επιτυχία!!

3 σχόλια:

  1. Το λατρεύω αυτό το γλυκάκι, το ... τσακίζω όπου το βρω, δυστυχώς δεν έχω καμιά ελπίδα να βρω κουμ κουάτ:(
    Καλό μήνα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σαν στολίδι μοιάζει στο πιατελάκι του!!!
    Εννοείς μάλλον μισό κιλό φρουτάκι, ε?

    Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα το συγκεκριμένο γλυκάκι!
    Καλό και γλυκό μήνα να έχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω δύο γλαστρούλες στο μπαλκόνι και όταν βγάζουν το φτιάχνω!!
    Έχεις δίκιο Έφη μισό κιλό θέλω να πω, δεν το ειχά γράψει σώστα!!
    Σας Ευχαριστω!!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails