Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

ΦΡΙΚΑΣΕ ΧΟΙΡΙΝΟ


Υλικά1 κιλό χοιρινό σε μερίδες
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μαρούλια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδι  ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι  σέλινου
2 ματσάκια κρεμμυδάκια φρέσκα
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
1 λεμόνι




Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα με ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το κρέας. Αλατοπιπερώνουμε ,προσθέτουμε το σέλινο, τον άνηθο και νερό και το αφήνουμε να βράσει για 1 ώρα και κάτι περίπου.
Προσθέτουμε και το μαρούλι και συνεχίζουμε να το βράζουμε για μισή ώρα περίπου ακόμα.
Μόλις είναι έτοιμα τα κατεβάζουμε από  τη φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο
Στίβουμε το λεμόνι και το χτυπάμε μαζί με τα αυγά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το ζουμί από την κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς να μην κόψει
Ρίχνουμε όλα το μείγμα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε να πάει παντού το αυγολέμονο.

Καλή Επιτυχία!!

2 σχόλια:

  1. τι φαγητο κ αυτό, λατρεμένο αν κ η μαμα μου το φτιαχνει 5 φορες καλύτερα απο μένα...μαλλον κάτι δε μου λεει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαγάκι αγαπημένο, ταιριάζει πολύ μ' αυτόν τον καιρό!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails