Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΚΟΝΙΑΚ & ΦΙΝΟΚΙΟ


Υλικά για 4 άτομα
600 γραμ ψαρονέφρι κομμένο σε χοντρές φετούλες
1 κουτ γλυκού κόκκους μαύρου πιπεριού
1 κουτ γλυκού κόκκους πράσινου πιπεριού
1 κουτ γλυκού κόκκους άσπρου πιπεριού
1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζ του καφέ κονιάκ
Για το φενόκιο
2 φενόκιο γύρω στα 200 γραμ και τα δύο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε κατ’ αρχήν το φενόκιο. Το καθαρίζουμε από τα εξωτερικά φύλλα και το κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Το βάζουμε σε ένα τηγάνι μαζί με ένα φλιτζ τσαγιού νερό. Το αφήνουμε να βράσει καλά μέχρι να εξατμιστεί εντελώς το νερό. Τότε ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το σοτάρουμε ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα απαλό ρόδινο χρώμα. Το αλατίζουμε το πιπερώνουμε, το σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και ρίχνουμε μέσα τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε και το διατηρούμε χλιαρό.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνετε 1 κουτ σούπας ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί βάζετε μέσα τις φετούλες από το ψαρονέφρι. Τις ψήνετε καλά να ροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Πασπαλίζετε με το μαύρο, πράσινο και άσπρο πιπέρι συνεχίζοντας το μαγείρεμα του κρέατος γυρίζοντάς το συχνά. Μόλις ροδίσει καλά ρίχνετε μέσα το κονιάκ, σκεπάζετε με ένα καπάκι το τηγάνι και σβήνετε το μάτι της κουζίνας. Το αφήνετε έτσι για 2 λεπτά και κατόπιν μοιράζετε στα πιάτα τις φετούλες από το ψαρονέφρι γαρνιρισμένες με το φενόκιο.

πηγη: http://www.eliasmamalakis.gr/

4 σχόλια:

  1. πρεπει να ειναι πολυ αρωματικο πιατο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η αγάπη μου για το φινόκιο είναι γνωστή, οπότε το φαγάκι σου το βάζω στα αγαπημένα μου! Τέλειο, φαντάζομαι το άρωμα και τη γεύση του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το φαγάκι σου πρέπει να γίνεται πολύ νόστιμο και πολύ πολύ αρωματικό!
    Καλή βδομάδα εύχομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστω για τα σχολια σας!!πραγματικα η συνταγη αυτη ειναι φανταστικη!!εχει τελεια γευση και αρωμα!!!
    Να την δοκιμάσετε....Καλη βδομαδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails