Υλικά:
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 λεμόνι
2 βανίλιες
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 λεμόνι
2 βανίλιες
Εκτέλεση:
- Επιλέγουμε φράουλες όχι πολύ γινωμένες , αφαιρούμε τα κοτσάνια και τις βάζουμε σε κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά.
- Την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας για 15 λεπτά ενώ ξαφρίζουμε σταδιακά.
- Κατόπιν αφαιρούμε τις φράουλες για να μην λιώσουν και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει δηλαδή να μην είναι ούτε πολύ σφικτό αλλά ούτε και σαν νερό.
- Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τις φράουλες και το αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστό.Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
Σερβίρουμε με γιαούρτι ή παγωτό
ΠΗΓΗ:http://kritikessintages.wordpress.com/2009/05/05/gliko-fraoula/
ΠΗΓΗ:http://kritikessintages.wordpress.com/2009/05/05/gliko-fraoula/
Ένα από τα αγαπημένα μου γλυκά :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερούδια
Καλέ που τις βρήκες τις φράουλες τετοια εποχή; Λαχταριστές!
ΑπάντησηΔιαγραφή