Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ


Υλικά:
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
σταφίδες
κανέλα


Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι, ρίχνουμε μέσα το σιμιγδάλι μέχρι να αποκτήσει ένα καφέ χρώμα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και ένα ξυλάκι κανέλας να βράσουν.
Όταν το σιμιγδάλι μας είναι έτοιμο ,χαμηλώνουμε λίγο το μάτι και προσθέτουμε μέσα το νέρο με την ζάχαρη που βράσαμε.
Ανακατέυουμε συνέχεια με μία ξυλίνη κουτάλα , ο χαλβάς μας θα είναι έτοιμος όταν βλέπουμε ότι ξεκολάει απο την κατσαρόλα.
Προσθέτουμε και τις σταφίδες αν μας αρέσουν.
Μπορούμε να βάλουμε τον χαλβα μας σε μια φόρμα του κέικ και να τον ξεφορμάρουμε οταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε!

Καλή Επιτυχία!!!

2 σχόλια:

  1. Αγαπημένο γλύκισμα και από ότι βλέπω με την παραδοσιακή αναλογία του 1,2,3,4 χωρίς πολλά μπερδέματα!
    Η μανούλα μου τον έφτιαχνε έτσι! Υπέροχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα Έφη, σε ευχαριστώ για το σχολιο σου!και έγω απο την μαμα μου το έμαθα έτσι!ειναί ευκολη συνταγη!φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails