Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

ΟΜΕΛΕΤΑ με ΠΑΤΑΤΕΣ ή ΧΟΡΤΑ


Υλικά:
πατάτες
αυγά
τριμμένα κίτρινα τυριά
αλάτι
πιπέρι

**Μπορείτε αντί για πατάτες να χρησιμοποιήσετε και χόρτα βραστά

Εκτέλεση:

Κόβουμε τις πατάτες για τηγάνισμα σε μικρά κυβάκια περίπου, τις αλατίζουμε και τις βάζουμε να τις τηγανίσουμε.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και ρίχνουμε λίγο πιπεράτη.
Όταν οι πατάτες μας είναι έτοιμες ρίχνουμε στο τηγάνι τα αυγά και τα τριμμένα τυριά.
Αναποδογυρίζουμε με την βοήθεια ενός πιάτου την ομελέτα μας να ψηθεί και από την άλλη μεριά.

**Όταν χρησιμοποιήσουμε χόρτα τότε τα ζεματάμε σε καυτό νερό για 5 λεπτά να μαλακώσουν και μετά τα ρίχνουμε στο τηγάνι μας να τα τηγανίσουμε με λίγο λάδι. Και μετά προσθέτουμε τα αυγά και τα τυριά.

Καλή Επιτυχία!!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails