Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ


......κάποιος τσίμπησε μερικά πριν προλάβω να βγάλω φωτογραφία!!



Υλικά:

1 κιλό ανάμεικτο κιμά 
3-4 σκελίδες σκόρδο 
1 κουταλάκι κύμινο 
1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά
3 αυγά 
λιγο λάδι 
κόκκινη πιπεριά
κίτρινη πιπεριά
αλάτι
πιπέρι 
σάλτσα ντομάτας 
ζάχαρη


Εκτέλεση:



  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.




  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές και ένα κρεμμυδάκι και τα τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια  για 3-4 λεπτά ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς




  • Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι πιπέρι και λίγο ζάχαρη μέσα στην σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό, τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια , τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν και να δέση  η σάλτσα.




  • Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες








  • Καλή Επιτυχία!!

    4 σχόλια:

    1. Μιαμ, μιαμ... ωραία σουτζουκάκια... δίκαια κάποιος βιάστηκε να τσιμπίσει...
      Καλήμερα!!!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. miam miam!emeine tipota gia emas?

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Εμεινε κανένα και για μάς??? Ωραίο φαγάκι ,εγώ δεν το βάζω στο φούρνο (ψήνω την σάλτα και ρίχνω μέσα τα τηγανισμένα σουτζουκάκια,για κανένα 10λεπτο) , αλλά μου αρέσει οπως τα εφτιαξες και την επόμενη φορά θα τα φτιάξω στο φούρνο.
      Φιλάκια

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails