Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΚΡΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




Υλικά:
 250 γρ τσαγιού βούτυρο 
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 
3 αυγά 
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα 
2 βανίλιες 
1 φλ. τσαγιού κακάο 
500 γρ  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ. τσαγιού Χυμό

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε το  βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄ έως ότου ενωθούν σε μείγμα.
  •   Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, μέσα στον κάδο του μίξερ. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄.
  • Βουτυρώνουμε  την φόρμα για ατομικά κεκάκια  .Αδειάζουμε το μείγμα και τοποθετούμε στο κέντρο σε κάθε κεκάκι ένα κομμάτι σοκολάτας κουβερτούρα.(αν θέλουμε βάζουμε μέσα στα φορμάκια τα χαρτάκια για μαφινς)
  • ψήνουμε τα κεκάκια μας  στις αντιστάσεις, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 
 ** τα μισά κεκάκια τα πασπάλισα με άχνη

Καλή Επιτυχία!!!

4 σχόλια:

  1. Μπορείς να πεις όχι σε ένα λαχταριστό σοκολατομαφινάκι??
    Φιλάκια, καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μούρλια! θα σου πάρω ένα για τον απογευματινό μου καφέ :)
    Καλό απόγευμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στείλε κανένα , πίνω καφέ, ειναι αδικο να το βλέπω και να μην μπορω να το δαγκώσω!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα σε όλες σας!!να κεραστείτε όσα θέλετε!!μακάρι να μπορούσα να σας έστελνα στην πραγματικότητα!!φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails