Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2010

ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ



Υλικά:

1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 λεμόνι
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

  • Επιλέγουμε φράουλες όχι πολύ γινωμένες , αφαιρούμε  τα κοτσάνια  και τις βάζουμε σε  κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας για 15 λεπτά ενώ ξαφρίζουμε σταδιακά. 
  • Κατόπιν αφαιρούμε τις φράουλες για να μην λιώσουν και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει δηλαδή να μην είναι ούτε πολύ σφικτό αλλά ούτε και σαν νερό.
  • Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τις φράουλες και το αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστό.Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
Σερβίρουμε με γιαούρτι  ή παγωτό

ΠΗΓΗ:http://kritikessintages.wordpress.com/2009/05/05/gliko-fraoula/

2 σχόλια:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails