Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ


 Υλικά:
1 πακέτο μακαρόνια 
 λίγο βούτυρο
125 γρ μπέικον κομμένο σε μικρά κομματάκια
μανιτάρια ψιλοκομμένα
4 κρόκοι αβγών
τριμμένη παρμεζάνα
ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι-πιπέρι 
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε τα μακαρόνια σε  αλατισμένο νερό 
  • Σε μία άλλη κατσαρόλα  τσιγαρίζουμε το μπέικον , τα μανιτάρια  ,το σκόρδο,μαϊντανό
  • όταν είναι έτοιμα τα μακαρόνια τα σουρώνουμε  και κρατάμε μισό ποτήρι από το μακαρονόζουμο
  • Καίμε το βούτυρο στη κατσαρόλα που είχαμε τα μακαρόνια και ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια
  • Χτυπάμε τους κρόκους ,προσθέτουμε , το ζουμί από τα μακαρόνια , το τυράκι και όλα τα υπόλοιπα υλικά που τσιγαρίσαμε.
  • Αναμειγνύουμε με τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί το αφήνουμε με χαμηλή φωτιά για 2 -3 λεπτά και μετά το απομακρύνουμε από το μάτι.



Καλή Επιτυχία!!


Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

ΓΛΥΚΟ ΦΡΑΟΥΛΑ



Υλικά:

1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 λεμόνι
2 βανίλιες

Εκτέλεση:

  • Επιλέγουμε φράουλες όχι πολύ γινωμένες , αφαιρούμε  τα κοτσάνια  και τις βάζουμε σε  κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. 
  • Την βάζουμε σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει ανακατεύοντας για 15 λεπτά ενώ ξαφρίζουμε σταδιακά. 
  • Κατόπιν αφαιρούμε τις φράουλες για να μην λιώσουν και αφήνουμε το σιρόπι να δέσει δηλαδή να μην είναι ούτε πολύ σφικτό αλλά ούτε και σαν νερό.
  • Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε και τις φράουλες και το αφήνουμε για 5-7 λεπτά. Μοιράζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ζεστό.Τα σφραγίζουμε και τα αφήνουμε αναποδογυρισμένα μέχρι να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος.
Σερβίρουμε με γιαούρτι  ή παγωτό

ΠΗΓΗ:http://kritikessintages.wordpress.com/2009/05/05/gliko-fraoula/

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

ΜΙΚΡΑ ΚΕΚΑΚΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ




Υλικά:
 250 γρ τσαγιού βούτυρο 
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη 
3 αυγά 
1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα 
2 βανίλιες 
1 φλ. τσαγιού κακάο 
500 γρ  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 φλ. τσαγιού Χυμό

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε το  βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, γάλα. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε τα υλικά για 2΄ έως ότου ενωθούν σε μείγμα.
  •   Ρίχνουμε όλα τα στερεά υλικά, βανίλιες, κακάο, αλεύρι, μέσα στον κάδο του μίξερ. Δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄.
  • Βουτυρώνουμε  την φόρμα για ατομικά κεκάκια  .Αδειάζουμε το μείγμα και τοποθετούμε στο κέντρο σε κάθε κεκάκι ένα κομμάτι σοκολάτας κουβερτούρα.(αν θέλουμε βάζουμε μέσα στα φορμάκια τα χαρτάκια για μαφινς)
  • ψήνουμε τα κεκάκια μας  στις αντιστάσεις, στους 180οC για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. 
 ** τα μισά κεκάκια τα πασπάλισα με άχνη

Καλή Επιτυχία!!!

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2010

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ


......κάποιος τσίμπησε μερικά πριν προλάβω να βγάλω φωτογραφία!!



Υλικά:

1 κιλό ανάμεικτο κιμά 
3-4 σκελίδες σκόρδο 
1 κουταλάκι κύμινο 
1 1/2 κούπα περίπου φρυγανιά
3 αυγά 
λιγο λάδι 
κόκκινη πιπεριά
κίτρινη πιπεριά
αλάτι
πιπέρι 
σάλτσα ντομάτας 
ζάχαρη


Εκτέλεση:



  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα πλάθουμε σε μακρόστενα σουτζουκάκια.




  • Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι σοτάρουμε τις πιπεριές και ένα κρεμμυδάκι και τα τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια  για 3-4 λεπτά ίσα να αλλάξει χρώμα ο κιμάς




  • Σε ένα πυρέξ ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας, λίγο κύμινο, αλάτι πιπέρι και λίγο ζάχαρη μέσα στην σάλτσα ντομάτας και λίγο νερό, τοποθετούμε μέσα τα σουτζουκάκια , τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ψηθούν και να δέση  η σάλτσα.




  • Σερβίρουμε με ρύζι ή τηγανητές πατάτες








  • Καλή Επιτυχία!!

    Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

    ΜΗΛΟΠΙΤΑ




      
    Υλικά:
    11/2 φλ.  αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
    1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
    125 γραμμ. βούτυρο ή μαργαρίνη
    4 αυγά
    1 λεμόνι (ξύσμα)
    3 κ.σ. κονιάκ
    1/2 φλ. τσαγιού γάλα
    5 μήλα καθαρισμένα, ξεσποριασμένα και κομμένα σε ροδέλες ή σε μισοφέγγαρα
    1 κ.σ. κανέλα
    1 κ.γ. γαρίφαλο
    2 κουταλιές βούτυρο ή μαργαρίνη
    1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη


    Εκτέλεση:
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C για 15 λεπτά. Βάζουμε σε ένα ταψάκι τις δύο κουταλιές βούτυρο και το λιώνουμε στο φούρνο για 2-3 λεπτά. Στρώνουμε τα μήλα στο ταψί καλύπτοντας το ολόκληρο και πασπαλίζουμε με το ½ φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή, την κανέλα, Βάζουμε το ταψάκι ξανά στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
    • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ. Βάζουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τους κρόκους από τα αυγά, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ και το γάλα.
    • Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στο μπολ με το μείγμα και διπλώνουμε απαλά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι. Ανακατεύουμε ελαφρά μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μια λεία ζύμη όπως το κέικ.
    • Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα. Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180°C και όταν η μηλόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζουμε για να έρθουν τα μήλα από πάνω.


    Καλή Επιτυχία!!

    ** Αυτή την συνταγή την έχω δεί από την κα. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

    Σάββατο, 2 Οκτωβρίου 2010

    ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ

    Υλικά:

    1 ποτήρι μούστο
    1 ποτήρι ελαιόλαδο
    1 ποτήρι ζάχαρη
    1 κουταλάκι σόδα
    1/2 ποτήρι ρακή
    1 κουταλάκι αμμωνία
    1 κουταλιά κανέλα
    1 κουταλάκι γαρίφαλο
    1200γρ αλεύρι περίπου

    Εκτέλεση:
    • Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη
    • προσθέτουμε το μούστο,τη σόδα διαλυμένη στη ρακή, την αμμωνία, κανέλα, γαρίφαλο και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό ζυμάρι.
    • Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα και μετά πλάθουμε τα μουστοκούλουρα
    • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 λεπτά περίπου

    Καλή Επιτυχία!!!

    LinkWithin

    Related Posts with Thumbnails