Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΑΣΟΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ



Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
φέτα
3 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα ψιλοκομμένα
2 πράσα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μάραθος ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3 αυγά
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
σουσάμι

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι τσιγαρίζουμε για 10 λεπτά τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια , το πράσο, το δυόσμο ,το μάραθο και το μαϊντανό.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά να αφρατέψουν, σπάμε την φέτα μας σε κομματάκια και την ρίχνουμε μέσα στα αυγά.
Όταν τελειώσει το τσιγάρισμα τα προσθέτουμε στο μπολ με τα αυγά και την φέτα και ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα, τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Αλείφουμε με λάδι το ταψί μας,στρώνουμε τα 6 φύλλα κρούστας ,κάθε φύλλο που βάζουμε στο ταψί μας το λαδώνουμε.
Ρίχνουμε την γέμιση μας και την στρώνουμε ομοιόμορφα στο ταψί μας, τοποθετούμε και τα υπόλοιπα φύλλα  λαδώνοντας ένα ένα ξεχωριστά.
Τέλος χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια , περιχύνουμε την πίτα μας με μισό ποτήρι λάδι και ρίχνουμε και το σουσάμι μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.

Καλή Επιτυχία!!

2 σχόλια:

  1. ΚΑΛΑ... ΤΕΛΕΙΑ Η ΠΡΑΣΟΚΡΕΜΜΥΔΟΠΙΤΑ ΣΟΥ,
    ΠΟΛΥ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ!!
    ΦΙΛΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορώ με τίποτα να πω όχι σε πίτα, είμαι πιτού, τι να κάνω???
    Η πίτα σου πρέπει να γίνεται πολύυυ μυρωδάτη με τόσα νόστιμα μυριστικά, αλλά και πολύ "γλυκιά" με τα πρασοκρεμμυδάκια!
    Καλή βδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails