Υλικά 1 κιλό μοσχάρι
1 1/2 κρεμμύδια ξερά,
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 δαφνόφυλλο
3-4 κόκκοι μπαχάρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 ώριμη ντομάτα
1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
1/4 φλ. τσαγιού ξίδι από κρασί
1 φλ. τσαγιού κόκκινο κρασί
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κρέας σε μερίδες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα κομμάτια του κρέατος
- Χαράζουμε σταυρωτά τα κρεμμύδια και τα βάζουμε στο ίδιο λάδι που ροδίσαμε το κρέας. Σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να μαραθούν χωρίς να πάρουν χρώμα, για 15΄, έως ότου μελώσουν.
- Σβήνουμε τα κρεμμύδια με το κονιάκ, το κρασί και το ξίδι.
- Προσθέτουμε ξανά το κρέας στην κατσαρόλα,
- Προσθέτουμε την ντομάτα ολόκληρη, χαραγμένη στα τέσσερα, σταυρωτά, και τα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 1 ώρα και 30΄, έως ότου μαλακώσει καλά το μοσχάρι.
- Σερβίρουμε με ρύζι πιλάφι.
** Αυτή την συνταγή την έχω δεί από την κα. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.
Αχά χεχεχεχε μοσχάρι έχουμε και οι δυο για σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΩραίο φαγάκι!!!!!!
Καλημέρεςςςςςς
Καλημερα και σε σενα!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ ωραίο φαγάκι. Το μοσχαράκι μαγειρεμένο στην κατσαρόλα μου θυμίζει το χειμώνα που έρχεται, δεν ξέρω γιατί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλως σε βρηκαμε!!! Καμμια "γιορτινη" συνταγη γι αυτο το μηνα;!
ΑπάντησηΔιαγραφήσε ευχαριστώ big mama εχεις δίκιο τώρα που το σκέφτομαι την μέρα που το έκανα ο καιρός ήταν βροχερός χειμωνιατικος ....
ΑπάντησηΔιαγραφήΖυγίνα μου έδωσες καλή ιδέα!!θα φτιάξω μια τούρτα να την αφιερώσουμε σε όλους τους Ζυγούς που έχουν γενέθλια αυτές τις μέρες!!
ΑπάντησηΔιαγραφή