Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΕΒΑΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ (ΚΡΗΤΗ)

Αυτή την συνταγή την έμαθα από την γιαγιά μου...είναι πολύ νόστιμα γλυκά μαλακά ψωμάκια!!

Υλικά:
1 κιλό αλεύρι
3 φακελάκια μαγιά
1 κούπα νερό βιασμένη με 2-3 κομμάτια κανέλα
1 ποτηράκι ρακί
1/2 κούπα λάδι
1και 1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
σουσάμι
1 αυγό
2 βανίλιες

Εκτέλεση:
  • Λιώνουμε την μαγιά με το ζεστό νερό κανέλας το μισό ποτήρι ζάχαρη και 3 κουταλιές αλεύρι ,τα ανακατεύουμε και περιμένουμε να φούσκωση όση ώρα αναμιγνύουμε τα υπόλοιπά υλικά.
  • σε μία άλλη λεκάνη βάζουμε το υπόλοιπο αλεύρι , ζάχαρη , λάδι, βανίλιας τον χυμό, το ρακί και τα ανακατεύουμε να γίνει ένα μείγμα, προσθέτουμε και ανακατεύουμε και την μαγιά μαζί που είχα φτιάξει στο προηγούμενο μπολ.(ίσως να κολλάει λίγο η ζύμη)
  • τα αφήνουμε λίγο να φουσκώσει η ζύμη.
  • σε μία ελαφριά αλευρομένη επιφάνεια αρχίζω να πλάθω τα κουλούρια μου σε ότι σχήμα θέλω, τα αλείφω με αυγό και ρίχνω από πάνω σουσάμι και ζάχαρη, τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνω λίγο μέχρι να ανέβει η ζύμη.
  • τα ψήνω στους 190 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσό ωραίο χρώμα.

Καλή Επιτυχία!!!
περιμένω τις εντυπώσεις σας.........!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails