Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Υλικά:

  • 1 κούπα λάδι
  • 2 κούπες χοντρό σιμιγδάλι
  • 3 κούπες ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  •  Κανέλα (1 ξύλο)
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  •  Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα



Εκτέλεση:
  • Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα (ξύλο) και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε την φωτιά.
  • Οταν πιει όλο το νερό είναι έτοιμος. 
  • Τοποθετούμε το χαλβά σε φόρμα ή μικρα ατομικά φορμακια
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Καλή επιτυχία!!!
περιμένω τις εντυπώσεις σας.........!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails