Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΛΥΚΟΞΙΝΟ


Υλικά:

2 κ. κοτόπουλο
1κουτ. Σούπας ζάχαρη
2 κουτ. Σούπας σάλτσα σόγιας
Αλάτι – πιπέρι
1κουτ. Σούπας κορνφλάουρ
1 ξερό κρεμμύδι
2 πράσινες πιπεριές
1 κόκκινη ,κίτρινη ,πορτοκαλί πιπεριά
½ φλ τσαγιού ηλιέλαιο
3 αυγά χτυπημένα
1κουτ. Σούπας πελτέ ντομάτας
1 κουτ. Σούπας ξύδι
1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασι


Εκτέλεση:

  • Βγάζετε την πέτσα και τα κόκαλα απ’ το κοτόπουλο, το κόβετε σε μέτρια κομμάτια και τα βάζετε σένα πυρέξ. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας ,το κρασί, τη ζάχαρη, και το αλατοπίπερο. Τα αφήνετε να μαριναριστούν 1-2  ώρες.
  • Σε τηγάνι ζεσταίνετε το ηλιέλαιο και τσιγαρίζετε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά. Τα βγάζετε και τα ρίχνετε στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά.
  • Τσιγαρίζετε τις πιπεριές, το κρεμμυδάκι  και βάζετε πάλι τα κομμάτια κοτόπουλο στο τηγάνι, προσθέτετε τη φρέσκια τον πελτέ ,το κορνφλάουρ διαλυμένο στο ξύδι και το ζουμί που μαρινάρατε στην αρχή το κοτόπουλο.
  •  Τα αφήνετε μέχρι να ψηθούν τα κοτόπουλα και τα πήξει η σάλτσα.


Καλή  Επιτυχία!!
Περιμένω τις εντυπώσεις σας…….!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails